De beste ideeën ontstaan in onze Experience Room

Andi Studio: Wow-effect met meerwaarde creëren

In de multimediale wereld van vandaag, wordt de manier waarop bedrijven communiceren steeds belangrijker. Dat gaat verder dan een visitekaartje en een envelop. Hedendaagse communicatie draait om onderscheidend vermogen. Andi Studio is de creatieve spil, die meer mogelijk maakt met print dan we ooit hadden kunnen dromen! Persoonlijk en op maat. Andi Studio creëert meerwaarde, en daar houden wij van. 

Andi Studio creëert Wow-effect met meerwaarde

Van idee tot realisatie 

Heb je een wild idee of een uitdagend vraagstuk? Andi Studio is het vertrekpunt om out-of-the-box communicatiemiddelen binnen jouw budget mogelijk te maken. Van grote tot kleine oplagen, van digitaal tot offset, van idee tot realisatie. Andi Studio fungeert als een klankbord voor de klant, waarbij er actief meegedacht wordt over de slimste en meest verrassende printoplossingen. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers, komen de specialisten van Andi Studio tot resultaten met wow-factor. Naast Funs Meuffels en Dave Kremer, zijn Sandra van Kessel en Inge Dohmen de grafische spil van Andi Studio.  

 “Wij zijn er met name om te adviseren en om te creëren,” vertelt Sandra. “Binnen Andi Studio komen verkoop, productie en design samen om de meeste meerwaarde voor de klant te realiseren. Dat maakt ons takenpakket heel divers. Enerzijds bieden wij specialistische technische ondersteuning, zodat alle opdrachten die uit onze machines rollen er picobello uitzien. Anderzijds mogen we ons ook uitleven met het ontwikkelen van geheel nieuwe grafische producten. We werken ideeën van nul af aan uit. Dat is gaaf, want er is inmiddels enorm veel mogelijk. Toen ik hier kwam werken hadden we nog niet eens digitale printers. Andi is gegroeid van drukpers naar 3D-printer en van briefpapier naar yogamat. En in die ontwikkelingen groeien wij gewoon mee!” 

“Met onze huidige tools en software is bijna alles mogelijk,” gaat Inge verder. “Het maakt niet meer uit of een design op papier, plastic of op een deur moet komen: we kunnen echt alle kanten op. Doordat Andi voortdurend investeert in nieuwe technieken, kunnen wij als Andi Studio steeds meer diversiteit bieden. En dankzij die voortuitgang, komen wij ook steeds tot nieuwe ideeën. Zelf als ik op de woonboulevard een leuke tafel tegenkom, denk ik: Wacht eens evendaar kan ook een gave print op!’ 

 Grootformaat heeft de toekomst 

Waar Andi in het begin een innige relatie had met papier, gaan we steeds vaker vreemd met geheel andere materialen. En tja, dat blijkt een match made in heaven! Steen, hout, glas, aluminium, schuimrubber of een lampenkap: we kunnen op de gekste materialen printen. En dat opent deuren voor ontzettend verrassende toepassingen. “Print is verre van dood,” stelt Dave Kremer, directeur grootformaat print bij Andi. “Zeker in grootformaat komt print geheel tot leven. We kunnen met verbazingwekkend gemak nieuwe totaalbelevingen creëren, die bijna ongekend zijn. Met grootformaat realiseren we unieke content op unieke materialen. Dat maakt écht indruk.” 

 Grootformaat printen kan onderverdeeld worden in drie specialistische gebieden. Om te beginnen met ‘signing’, zoals spandoeken, roll-up banners en buitenreclame. Eigenlijk het welbekende grootformaat dat bedrijven inmiddels standaard inzetten voor hun marketingcommunicatie. “Maar er is veel meer,” vervolgt Dave enthousiast. “De printmogelijkheden voor industrie en interieur groeien in rap tempo en zorgen ervoor dat er bijna geen restricties zijn in wat wij met print kunnen bereiken.” 

 Van stoeptegel tot kastenwand 

Door print toe te passen in het interieur, kan de gehele leef- en werkomgeving een uniek verhaal vertellen. “Dat zorgt voor een flinke impact. Laatst hebben we in een verzorgingshuis de deuren van de bewoners geprint met natuurfoto’s uit de regio waar ze vandaag komen. Dat is voor de veelal dementerende ouderen een feest van herkenning. “Hé, dat komt me bekend voor!”, klinkt het dan. Een simpele oplossing, maar van onschatbare waarde. De mogelijkheden van print voor interieurdecoratie zijn oneindig, betaalbaar en zorgen voor een extra stimulans in werk- en klantbeleving. Op groot formaat geprinte foto’s of illustraties bepalen echt de sfeer in een ruimte. Zo beleeft iedereen jouw content en verhaal letterlijk door het te zien. Of het nu gaat om gordijnen, vloerbedekking of tafels, om vaste wandbekleding of om tijdelijke campagnes, voor kantoren, winkels, horeca of zelfs voor industriële werkomgevingen: wij kunnen het printen. We werken regelmatig samen met interieurbedrijven en –architecten, maar ook particulieren kunnen genieten van print in hun interieur. Door onze laagdrempelige oplossingen kan elke interieurliefhebber met print aan de slag.” 

Industrieel wordt persoonlijk 

Ook industrieel printen zal nooit meer hetzelfde zijn. “In de wereldwijde industrieën draait het om een ding: massaproductie. Processen zijn zo ingericht dat een Fransman en mijn buurman bijvoorbeeld precies dezelfde auto krijgen. Het enige dat hun auto’s van elkaar onderscheid is de nummerplaat. Maar wat nou als we per auto een gepersonaliseerd dashboard zouden kunnen maken, zonder afbreuk te doen aan het productieproces? Doordat we tot op de honderdste millimeter nauwkeurig kunnen printen, zouden we de meters in elke auto van een uniek ontwerp kunnen voorzien. En dan heb ik het nog niet eens over het printen van zo ongeveer elk ander oppervlak van de auto. Personalisering van industriële producten is een nichemarkt, die enorm in opkomst is. Andi kan het leveren.” 

The next step: 3D printing 

Het virtueel weergeven van jouw identiteit gaat inmiddels nóg een stap verder dan het aanpassen van de gehele omgeving. “Met onze 3D-printers zijn wij in staat om geheel nieuwe objecten te creëren, gewoon door ze te printen. Dit betekent niet alleen dat je onze printproducten kunt zien, maar ook dat je ze kunt voelen en beleven. Het kan een idee zijn, een prototype, een defect onderdeel van een apparaat of een spiksplinternieuw product. Bijna alles is mogelijk. 3D-printing wordt nu al toegepast in uiteenlopende sectoren. Wie weet wat het voor jou kan betekenen! Andi Studio denkt graag met je mee.”  

 

In de Andi Studio bedenk, bekijk en voel je aan materialen en middelen. Hier leidt creativiteit gecombineerd met kwaliteit tot het uiteindelijke resultaat. Van grote tot kleine oplagen, van digitaal tot offset, van uitvoering tot bezorgen. Bij Andi Studio start jouw meerwaarde. Je bent van harte uitgenodigd!

Nieuwsgierig naar enkele voorbeelden die wij voor onze opdrachtgevers hebben gerealiseerd? Bekijk ons portfolio en doe alvast inspiratie op.