De ijzersterke combinatie van drukwerk en print voor communicatie met een tastbaar resultaat.

Communicatie met tastbaar resultaat? Kies voor ijzersterke mix van drukwerk én digitaal

De razendsnelle opkomst van digitale mogelijkheden stelt communicatie- en marketingprofessionals voor een keuze: gaan we digitaal of blijven we bij print en drukwerk ? Onterecht: want waarom zou je moeten kiezen? Print (en drukwerk) en digitaal lijken voor velen twee gescheiden werelden, terwijl juist een uitgekiende mix van beiden leidt tot de meest krachtige communicatie.

 

Mediagebruik
Marketeers kunnen vandaag de dag hun hart op. Nog nooit hadden zij zoveel communicatiekanalen tot hun beschikking. Toch wordt het belangrijkste kanaal nog regelmatig over het hoofd gezien. Recent onderzoek naar het mediagebruik van gezinnen toonde aan dat alle deelnemers gebruik maakten van drukwerk, sommigen zelfs onbewust. De tijdschriften, folders en brochures die op de mat vallen, werden niet alleen goed bekeken, maar waren ook meestal de aanleiding om verder online op zoek te gaan naar meer informatie. En zo zijn er nog veel meer onderzoeken die laten zien dat juist de combinatie van print en digitaal ijzersterke campagnes oplevert.

De ijzersterke combinatie van drukwerk en print voor communicatie met een tastbaar resultaat.

 

Kies voor print en drukwerk
Bedrijven die op internet gevonden willen worden, doen er goed aan om promotiecampagnes in print op te zetten. De argumenten om print vooral links te laten liggen (slecht voor het milieu, hoge productiekosten en ‘ontlezing’) zijn immers allang verleden tijd. Dankzij nieuwe technieken en verantwoord materiaalgebruik is drukwerk niet slechter voor het milieu dan digitaal en we lezen met zijn allen juist steeds meer. En ja, dan nog het liefste op papier, want in de digitale vloedgolf van informatie vinden consumenten het steeds moeilijker om hun aandacht te richten op de informatie.

Communicatie op maat
Dankzij het verzamelen en slim gebruiken van data, is het steeds beter mogelijk om de juiste boodschap af te leveren bij de juiste persoon. En laten we wel wezen: perfect gerichte communicatie is de droom van elke marketeer. Of het nu om een social mediacampagne gaat of het veel minder vluchtige print. De mogelijkheden om dat laatste te realiseren zijn steeds uitgebreider.

Variabele Data Printing
Variabele Data Printing is een voorbeeld van een slimme printtoepassing die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun uitingen specifiek te richten op de ontvanger. Zo kan een klant een gepersonaliseerde reclamefolder ontvangen met enkel de producten die voor hem of haar interessant zijn, terwijl de folder van de buurman er heel anders uitziet. Uiteindelijk wil men de doelgroep op de meest efficiënte manier bereiken. Keer op keer blijkt de investering in print zich het beste terug te verdienen.

Tastbaar resultaat
Het besef groeit dat print houvast biedt. Juist binnen de overweldigende stroom aan digitale communicatie, is print ‘here to stay’. Print is geen alternatief voor de digitale wereld, maar juist een perfecte aanvulling daarop. En het leuke is dat juist deze combinatie nog meer uitnodigt tot creativiteit en innovatie, zowel bij onze klanten als binnen Andi.

 

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen bij campagnes en toepassingen die een tastbaar resultaat opleveren?

Download het Andi Magazine met meer informatie over de unieke waarde van print in een digitale wereld of neem gewoon even contact met ons op. We vertellen je er graag alles over.