Een kijkje in… quality en operations (deel 1)

In de rubriek ‘Een kijkje in’ nemen quality manager Samantha Savelberg en operations manager Mario Vos jullie elke maand mee achter de schermen van Andi, waar wordt gewerkt aan de hoogste kwaliteit en meest efficiënte workflow. Deel 1:

Het samenspel tussen quality en operations

Het samenspel tussen quality manager Samantha Savelberg en operations manager Mario Vos is van grote waarde voor Andi Smart Solutions Group. Samantha, met haar focus op 100% kwaliteit, en Mario, gericht op efficiencyverbetering, zetten zich samen in om de beste prestaties voor de klant te leveren. “Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn natuurlijk altijd bepalend. Aanvullend hierop ontwikkelen wij manieren om het proces te optimaliseren. Alles ten behoeve van onze klanten. Zo bouwen wij aan snelle doorlooptijden en leverbetrouwbaarheid,” zegt Mario. “Het samenspel tussen ons zorgt voor weloverwogen keuzes die zowel voor de kwaliteit als het proces meerwaarde opleveren,” vult Samantha aan.

Kwaliteit van levensbelang

Foutloos leveren is topprioriteit bij Andi. “Neem nu de Healthcare & Life Science sector, waar wij diverse grote internationale klanten bedienen. Hier is kwaliteit letterlijk van levensbelang. Het moet 100% perfect zijn; zero error. Zowel inhoudelijk, als op afwerking, afmetingen en kleur. Doordat Andi preferred supplier is van diverse internationale bedrijven in de Healthcare & Life Science tellen bij Andi de hoogste standaarden. Dit werpt ook zijn vruchten af voor klanten in andere sectoren.  “Focus op kwaliteit is voor elk bedrijf anders. Denk bijvoorbeeld aan een commercieel bedrijf met meerdere vestigingen. De huisstijl kleur moet op elk product exact hetzelfde zijn. Het is hun trademark, dat moet consistent zijn. Stel je voor dat Coca Cola een andere kleur rood op verschillende producten heeft. Die branding is erg belangrijk. Of bijvoorbeeld in het onderwijs, waar naast foutloos produceren, ook vertrouwelijk omgaan met (persoons)gegevens van groot belang is,” zegt Samantha.

‘Doet wat hij zegt’

“Andi is het proces aan het standaardiseren, waardoor voor iedere klant dezelfde procedures in verschillende gradaties worden gevolgd, om zo de hoogste kwaliteit en leverbetrouwbaarheid te garanderen. We zijn ISO 9001, ISO 14001 en ISO 27001 gecertificeerd. Dit laat zien dat wij volgens de hoogste standaarden presteren. Hoe we dat doen, is terug te zien in de processen die we hebben vastgelegd en volgen. ‘Doet wat hij zegt’, is niet voor niets een van onze kernwaarden,” vult Mario aan.

Volledige focus

“Ik denk dat Andi zich op het gebied van quality onderscheidt van collega-bedrijven doordat Andi een aparte quality management functie heeft opgesteld, waardoor het meer aandacht krijgt. Kwaliteit is dermate belangrijk voor ons dat je daar volledige focus voor dient te hebben en het ook echt onderdeel uit moet maken van je dagelijkse processen,” sluit Samantha af.

Let’s connect!

Wil je meer weten over onze werkwijze en hoe onze slimme oplossingen meerwaarde voor jouw bedrijf kunnen leveren? Plan een kennismakingsgesprek.

De volgende keer, in deel 2, gaan Samantha en Mario in op belangrijke onderdelen van kwaliteitsmanagement bij Andi; risico gebaseerd denken, continu verbeteren en preventief fouten voorkomen. Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven.