Jongeren, bedankt voor heuse comeback van print!

Jongeren die print weer helemaal omarmen. Klopt dit wel, in 2019 zijn jongeren toch zeker alleen nog maar online actief? Tenminste dat is het algemene beeld dat we met ons allen van deze doelgroep hebben. Vanwaar dan deze ommezwaai en de toegenomen waardering voor dit medium dat velen allang hadden afgeschreven?

Om daarachter te komen hield het Britse maketing- en communicatiebureau Wardour een onderzoek onder zo’n 2.000 consumenten van 18 jaar en ouder. De uitslag leverde verrassende uitkomsten op.

Jongeren lezen steeds meer via print
Zowel de Generatie Z (18 tot 24 jaar) als de leeftijdsgroep tot 35 jaar leest steeds meer via de printkanalen dan mensen in andere leeftijdscategorieën. Zo gaf 10% van de ondervraagden aan meer gedrukte tijdschriften, brochures en rapporten van bedrijven te lezen dan een jaar geleden. In de leeftijdscategorie tussen de 25 en 34 jaar is dit zelfs bijna het dubbele!

De geur van printpublicaties…
De reden hiervoor is dat met print informatie beter wordt onthouden in plaats van deze te lezen vanaf een beeldscherm of tablet. Ook is het een stuk makkelijker om je met print te concentreren op de inhoud van het bericht. Zeker als het langere stukken zijn of de inhoud gecompliceerder is. Een opmerkelijk uitkomst uit het onderzoek is verder dat een deel van de ondervraagden de informatie in print betrouwbaarder vindt dan online. Geniet jij ook zo van de geur van papier? Als we het onderzoek moeten geloven, we kunnen geen reden bedenken waarom we hieraan zouden twijfelen, val je als vrouw ook nog eens helemaal voor de geur van printpublicaties (60%)…

Inhaken op een nieuwe populariteit
Bedrijven die zich op dit marktsegment richten, zitten niet stil en haken nu al in op deze hernieuwde populariteit van print.

Zo besloot KLM haar personeelsmagazine BLAUW opnieuw in print uit te brengen. Airbnb lanceerde met Airbnbmag onlangs een nieuw relatiemagazine. En als zelfs Facebook ‘offline’ gaat en haar Grow Magazine uitbrengt, Amazon een speelgoedcatalogus in print uitbrengt, gedistribueerd met stickers en QR-codes, zijn we helemaal overtuigd dat print een overtuigende comeback kent! Print als een disruptor voor de onze digitale wereld. Wie had dit anno 2019 kunnen bedenken….

Ook overtuigd van de waarde van print? Wij denken graag met jou mee over de invulling, verschillende papiersoorten en andere mogelijkheden, zoals het personaliseren of interactief maken van jouw magazines, tijdschriften, personeelsbladen of jaarverslagen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met op.