Micha Lousberg: “Ons team is een belangrijke schakel in het totaalproces.”

Met zo’n 70 medewerkers zorgen wij dagelijks voor echte meerwaarde voor onze klanten. Dat realiseren we met onze geïntegreerde en duurzame totaaloplossingen op het gebied van druk- en printwerk. Iedere “Andiaan” is een belangrijk stuk in de puzzel om die meerwaarde te realiseren. Vandaag vertelt Micha Lousberg, werkzaam als teamleider ordermanagement, over de belangrijke rol van ordermanagement binnen Andi. 

“In december werk ik alweer 15 jaar bij Andi. Wat vliegt de tijd! Op dit moment ben ik als teamleider samen met mijn team verantwoordelijk voor het ordermanagement. In een notendop houdt dit in dat wij orders op de beste manier voorbereiden voor een soepel lopend productieproces. Onze afdeling ontvangt van sales support orders ter verwerking en wij controleren deze tot in elk technisch detail, zodat we gereed zijn voor productie. Ons team is een belangrijke schakel in het totaalproces. “

Planmatig én technisch moet alles op orde zijn

“Naast het gereed maken van orders zijn wij verantwoordelijk voor supply chain management en alle in- en uitgaande goederen binnen Andi. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van voorraden en het transport van producten. Alles wat gebeurt rondom in- en uitgaande goederen leiden wij in goede banen. Planmatig én technisch moet alles op orde zijn! Het is voor Andi van groot belang dat de productie niet stilvalt en dat klanten hun orders op tijd ontvangen. Hierbij dienen primaire productiematerialen op tijd te zijn ingekocht, orders dienen tot in detail te kloppen en producten moeten op het juiste moment met het juiste transport worden geleverd bij klanten. Samen met de chauffeurs van Andi zorgt onze afdeling er dagelijks voor dat alle goederen geleverd worden.”

een klantgericht proces dat tot in de puntjes is uitgestippeld

“En dit blijkt nog wel eens een uitdaging te zijn; De ene dag bezorgen wij bijvoorbeeld bij tien klanten, terwijl we de volgende dag wel zo’n veertig orders moeten afleveren. Naast het produceren van kwalitatieve producten voor een klant moet het proces namelijk van voor tot achter gepland worden. Het is een klantgericht proces dat tot in de puntjes is uitgestippeld. Er moeten bijvoorbeeld leveranciers beschikbaar zijn, we bepalen welk transport er nodig is, printen doen we ‘on-demand’ of we beheren een voorraad voor klanten.”

Word jij onderdeel van onze afdeling?

Met veel mensen zijn we bij Andi bezig om het hele ordermanagement in perfecte banen te leiden. Op dit moment zijn wij op zoek naar versterking van onze afdeling! Ben of ken jij iemand die grafisch technisch en planmatig onderlegd? Iemand die zich wil ontwikkelen in onze groeiende, dynamische organisatie? Neem dan contact met ons op en bekijk onze vacature ‘technisch ordermanager met prepress ervaring‘.


Lees ook de verhalen van Mario Amory, manager quality ensurance en Luuk Peters, quality engineer. Zij vertellen over een zeer belangrijk onderdeel en kracht van Andi, namelijk kwaliteit. Meer lezen over onze opleidingstrajecten? In deze blog lees je hoe zes van onze productiemedewerkers en managing director Frits Keulen hier tegenaan kijken.