Nog steeds liever drukwerk dan digitaal!

Hoewel onze maatschappij steeds verder ‘digitaliseert’, blijkt uit een internationaal onderzoek onder ruim tienduizend consumenten, dat driekwart de voorkeur geeft aan het lezen van gedrukte magazines, boeken en kranten, boven de digitale variant. 

Ruim zestig procent van de ondervraagden gaf aan artikelen in een papieren krant niet alleen beter te begrijpen en te onthouden, maar ook meer te vertrouwen. Ruim 75 procent vreest fake nieuws, dat vooral online zou worden gepubliceerd. Slechts een kwart vertrouwt nieuws dat hen via social media bereikt.

Online advertenties
Uit het onderzoek blijkt dat online adverteren door een meerderheid van de respondenten wereldwijd als negatief wordt beoordeeld. Bijna zeventig procent (!) gaf aan geen aandacht aan advertenties online te besteden. De enquête liet ook een gebrek aan vertrouwen in online adverteren zien. Zo vertrouwt zestig procent van de wereldwijde respondenten de online advertenties niet.

Print en drukwerk versterkt klantbeleving
In enkele eerdere nieuwsartikelen hebben we je laten zien hoe je met drukwerk jouw boodschap in het digitale geweld beter kunt laten opvallen en jouw klantbeleving versterkt. Zeker wanneer je aandacht schenkt aan persoonlijk communiceren met relevante informatie!

De hedendaagse consument verwerkt namelijk dagelijks een enorme hoeveelheid digitale communicatie en houdt niet van opdringerige online volgtechnieken. Een digitale overbelasting ligt daarmee op de loer. Ook in het online verstrekken van persoonsgegevens is men terughoudend. Vandaar dat gedrukte media nog steeds beter gewaardeerd worden dan digitale media.

Offline en online vullen elkaar aan
Betekent dit dat je jouw online communicatiemiddelen maar meteen moet laten vervallen? Zeker niet! Een gepersonaliseerde brief hoeft een gepersonaliseerde e-mail niet per se te vervangen, maar kan juist een sterke aanvulling zijn. De kracht zit volgens ons in een gezonde mix van beiden. Print en digitaal kennen ieder hun specifieke voordelen zoals onderstaande afbeelding laat zien.

Klantbeleving stopt niet bij personalisatie
Belangrijker nog, de potentiële kracht van print om de klantbeleving te verbeteren stopt niet bij personalisatie. Door het inzetten van een crossmedia-benadering (offline én online) en het verzamelen en analyseren van klantgegevens, krijg je een steeds beter inzicht in je klant. Hiermee kun je de efficiëntie van je activiteiten verbeteren en wordt het mogelijk om de individuele ervaring van elke klant online, offline en face-to-face te verbeteren.

Lees ook:
Hoe print je klantbeleving kan verbeteren
Hoe je met drukwerk gevoel verkoopt en beter commercieel scoort

 

Wil je meer weten over hoe je met gepersonaliseerd drukwerk zorgt voor communicatie die echte impact heeft? Op 22 februari organiseren wij samen met Canon, de workshop ‘Think Personal’ en ontdek je hoe je met variabele data printing en uiteenlopende vormen van drukwerk klantbeleving een boost geeft.

Meer informatie & aanmelden