Think Personal! Personalisatie als verdienmodel

Veel bedrijven zitten met hun klantgegevens, zonder dat ze het vaak zelf beseffen op een gouden berg. Tijdens de boeiende workshop ‘Think Personal’ die wij op 22 februari hebben georganiseerd, werd met de succesformule van HelloFresh duidelijk hoe met het slim inzetten van deze data een nieuw verdienmodel kan ontstaan. In een eerder nieuwsartikel ‘de waarde van print in een digitale wereld’ heb je hier al meer over kunnen lezen.

Van massa naar individu
In een wereld waarin massaproductie de standaard geworden is, zorgt precision marketing bij HelloFresh juist voor relevante communicatie die is afgestemd op de individuele consument. Dit gaat hier veel verder dan uitsluitend het gebruiken van e-mailadressen en contactgegevens om menukaarten te personaliseren.

Op basis van haar data is HelloFresh niet alleen bekend met het aankooppatroon van consumenten, ook weet zij bijvoorbeeld welke consumenten allergisch zijn voor bepaalde producten. Vooral dit laatste is erg belangrijk omdat de kwaliteitsnorm bij HelloFresh ontzettend hoog ligt en ‘100% foutloos’ elke dag wordt nagestreefd. Met deze inzichten past HelloFresh haar menu’s en ingrediënten aan op de voorkeur van haar consumenten. Blijkt uit klantgegevens dat iemand een liefhebber van vis is, zijn speciale aanbiedingen mogelijk waarbij zelfs een bijpassende wijn wordt aangeboden.

Processen slimmer inrichten
Om dit mogelijk te maken en je beter te kunnen richten naar klantbehoefte en commerciële groeikansen, zul je het lef moet hebben om processen anders en slimmer in te richten. Wij denken hier samen met onze businesspartners graag met je over mee. Maak gewoon eens een vrijblijvende afspraak.

Neem contact met ons op

Inspiratie en kennis delen
Onder andere via workshops zoals deze, nemen wij geïnteresseerden mee in nieuwste ontwikkelingen uit de grafische wereld en ontdek je hoe jij deze in jouw organisatie kunt toepassen. Samen met onze partners bieden wij aan de hand van een aansprekende casus een bron van nieuwe inspiratie en delen wij kennis ook op een kleinere schaal al een grote meerwaarde oplevert.

 

Een korte sfeerimpressie van deze workshop.