Categorie
andi studio, art & books
Over dit project

Op uitnodiging van kunstenaar Pii uit Tegelen, kwam kunstenaar Xander Spronken op bezoek om Andi te leren kennen en onze productie te bekijken. Korte tijd later werden wij door hem benaderd om mee te denken over een mooi project: het allereerste boek van kunstenares Phil Vroemen. Een bijzonder boek, gemaakt door bijzondere mensen en met een mooie betekenis.

Lange tijd gaf Phil tekentherapie en op haar 50ste, stimuleerde Xander haar met het maken van ‘kunst tekeningen’. In samenwerking met ontwerper Jos Wachelder wilde Phil een boek maken met een selectie van deze bijzondere tekeningen. Voorzien van prachtige teksten, geschreven door Kunstdichter Elly Dullens en prachtige muziek, voorzien door Yves Vroemen; componist, producer en neef van Phil, zal dit boek een pareltje worden.

Na een nadere kennismaking met Andi en overleg over het boek hebben we het project samen vormgegeven. Resultaat: een prachtig boekwerk van 48 pagina’s, dat in een bijzondere vorm (oblong 3klapcover met wiro) wordt geproduceerd op inkjet.

Tekst bij tekening: Wanda Reiff