Categorie
art & books, grootformaat, industrie, promotie
Over dit project

Voor een van de meest toonaangevende sportevents in Nederland, de Amstel Gold Race, verzorgen we al meerdere jaren het volledige pakket van communicatie uitingen. Wat je wellicht niet weet is dat dit veel verder gaat dan uitsluitend het printen van rugnummers en de bekende intekenborden tijdens de start van deze internationale wielerkoers.

Zo wordt naast de wedstrijd ook een toertocht georganiseerd die ieder jaar duizenden wielertoeristen aantrekt en die een echte organisatorische uitdaging is. Voor iedere deelnemer hebben we gezorgd voor routebeschrijvingen, rug- en framenummers en lunchpakketkaarten. Voor omwonenden zijn doorlaatbewijzen geprint en voor de organisatie hebben we o.a. gepersonaliseerde accreditatiekaarten geprint voor crew members, suppliers en leden van de organisatie zelf. De toegangsrechten waren voor iedere persoon weer verschillend. Met diverse gekleurde kaarten, iconen en teksten hebben we dit gestroomlijnd. Zo was direct duidelijk wie wel of geen toegang had tot de finishstraat en de afgesloten zones en of de persoon een introducee mocht meenemen.

Geen succesvol event zonder hospitality. Om dit te ondersteunen hebben we het speciale koersmagazine geprint met achtergrondverhalen, routebeschrijvingen en doorkomsttijden.