Categorie
andi studio, art & books, design & interieur, overheid
Over dit project

Stichting Limburgs Landschap had de ambitie om schilderijen van waarde na te bootsen zodat deze voor een groter publiek beschikbaar werden.

De schilderijen werden hiervoor gefotografeerd en door Andi op een natuurgetrouwe print op schilderslinnen gemaakt. Met behulp van onze speciale printers was het mogelijk om een veel dikkere printlaag te maken, waardoor het op een authentiek schilderij lijkt. Daarnaast zijn er ruwe randen gemonteerd om het nog meer op een oud schilderij te laten lijken.

En we gingen verder. Printen op oude houten panelen. In een paar jaar tijd wist het Limburgs Landschap samen met de steun van de anderen, de ruïne van de Oude Pastorie in Beek om te toveren tot een prachtig bezoekerscentrum. De houten panelen met print hangen bij de toiletgroepen.

Natuurlijk was dit een uitdaging. Eerst zijn we gestart met het testen van prints op verschillende houtsoorten. Hoe komt de inkt eruit te zien als we het printen op lichte of donkere houtsoorten als eiken, beuken of populier? Hoe gedraagt de inkt zich als we het hout gaan vernissen? En hoe slijtvast is de print? Uiteindelijk zijn de afbeeldingen in topkwaliteit met een groot formaat printer op de houten panelen geprint.