Categorie
andi studio, art & books, promotie
Over dit project
Angelique Gerretsen kwam in 2015 naar ons toe met de wens om samen met Petra Daemen een boek te maken voor ouders én pubers. In dit boek genaamd ‘Plannen met pubers’ worden handvaten aangereikt om gestructureerd het huiswerk te kunnen plannen en je vrije tijd beter in te delen. De eerste productie bestond uit 50 boeken. In de afgelopen jaren is dit aantal opgelopen naar 200, en uiteindelijk zelfs naar 1.000 boeken.

 

Het productassortiment is daarna verder uitgebreid. Zo hebben we ook een huiswerkplanner gemaakt, waar per pagina een hele week getoond wordt (schoolweek + weekend) en scholieren hun huiswerk goed kunnen plannen. Het volgende product is een brochure waarin een stappenplan staat hoe je beide producten het beste naast elkaar kunt gebruiken. Ook zijn er kaartjes gedrukt met ludieke teksten die de scholieren een schouderklopje geven en dus extra motiveren bij hun huiswerk. Een laatste product is het taalspel, een soort memory met teksten in het Nederlands op een zijde en een buitenlandse vertaling op de andere kant van het kaartje. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs een vreemde taal.

 

Deze producten komen uit de koker van twee dames, die zelf ook pubers hebben gehad en vinden dat er meer ondersteuning voor ouders zou moeten komen. Ze brengen deze items met name via Facebook onder de aandacht, maar inmiddels worden ook scholen geïnteresseerd in deze ontzettend handige hulpmiddelen.