Waarom print wél kan tippen aan offset drukwerk

Bij velen leeft nog steeds het idee dat printen, ook wel digitaal drukken genoemd, niet kan tippen aan offset drukwerk. Voor bulk is offset drukwerk inderdaad nog steeds vaak de eerste keuze. Wanneer je echter behoefte hebt aan drukwerk in kleine(re) oplages, met een wisselende inhoud of als gepersonaliseerde content belangrijk voor je is, biedt print een uitstekende uitkomst. Zet je mogelijke twijfels over de kwaliteit maar aan de kant want deze is tegenwoordig gewoon uitstekend te noemen! Waarom in deze gevallen print wél kan tippen aan offset drukwerk, leggen we je uit.

Levertijd is geen issue
Het printproces is een volledig geautomatiseerd en hierdoor efficiënter proces waarbij gecombineerde producten achter elkaar, in één run de volledige printstraat doorlopen. Dit met een snelheid die gemakkelijk kan concurreren met offset drukwerk. Op het einde van de printstraat komen jouw producten gevouwen en gehecht of garenloos gelijmd van de band. De content van deze producten kan totaal verschillend zijn. Dat maakt helemaal niets uit.

Kies je om gebruik te maken van een online portal, dan heb je de mogelijkheid om jouw opdracht 24/7 te plaatsen. In dit portal leg je de specificaties van de meest gangbare producten vast waardoor je deze altijd onder handbereik hebt. Zelfs het snel aanpassen van producten met een extra controle op naleving van de huisstijlrichtlijnen is mogelijk.

Printing-on-demand: jij bepaalt wat je wanneer nodig hebt
Een groot voordeel van printing-on-demand is dat je zelf geen voorraden meer hoeft aan te houden en dat je uitingen altijd actueel zijn. Je bestelt wat je op dat moment denkt nodig te hebben en voorkomt dat overtollig, niet meer actueel drukwerk achteraf vernietigd moet worden. De kracht van printing-on-demand is dat je op elk gewenst moment voor kleine oplagen en daarmee kleine bedragen bestelt. Doordat je jouw budget slimmer inzet en niet blijft zitten met drukwerk dat in de papiercontainer verdwijnt, ben je onder de streep een stuk voordelig uit. Bijkomend voordeel is dat je op die manier ook bijdraagt aan het verkleinen van de ecologische footprint.

Print is ideaal voor producten met wisselende content
Print is daarmee een ideale oplossing wanneer je werkt met drukwerk waarvan de inhoud tussendoor kan wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan een catalogus met seizoensgebonden producten of waarbij de inhoud volledig is afgestemd op het koopgedrag van de consument. Nieuwe klanten ontvangen bijvoorbeeld de volledige catalogus en bestaande klanten een dunnere update met alleen nieuwe producten.

Een andere optie is om in plaats van jaarlijks een catalogus uit te geven, verspreid over het jaar te kiezen voor meerdere edities die ook nog eens van elkaar kunnen verschillen. Door hier slim mee om te gaan, kom je zo een paar keer per jaar onder de aandacht van je klanten.

Uitstekende kwaliteit van drukwerk. Ook als dit van levensbelang is…
De drukkwaliteit van print en het papieraanbod is de sterk toegenomen waardoor print een gelijkwaardige concurrent is geworden van offset drukwerk, alleen met andere mogelijkheden die veel meer aansluiten bij de hedendaagse communicatiebehoefte.

Als we het hebben over kwaliteit, gaat het in sectoren zoals Medtech, Pharma en Healthcare, waar output letterlijk van levensbelang is, ook om een ‘nul-fouten garantie’. Met print oplossingen voor deze sectoren durven we dit gerust met een 100% zekerheid te garanderen. Dit reduceert risico’s die kunnen ontstaan bij klanten.

Ga naar onze aparte website als je hier meer over wil weten.

 

Wil jij meer weten over de verschillen tussen print en offset drukwerk? Lees dan ook dit artikel: