De meerwaarde van variabele data printing voor jouw organisatie

Andi en Canon hebben de handen ineengeslagen om inkjet en variabele data printing (VDP) samen te voegen tot één kostenefficiënte en flexibele productielijn. Welke mogelijkheden dit biedt voor jou als klant van Andi… Dat hebben wij samengevat in dit artikel.

Wat is variabele data printing en wat heb je eraan?

Variabele data printing is het toepassen van data uit een database voor het printen van communicatie-uitingen. Het is de ideale manier om jouw doelgroep op een persoonlijke manier te benaderen. Hierdoor wordt het namelijk mogelijk om drukwerk te personaliseren en aan te passen aan individuele wensen. Door de boodschap of inhoud telkens aan te passen, kun je gericht met je doelgroep communiceren.

“Het grote voordeel van inkjet en VDP is dat grote hoeveelheden printproduct per item variabel kunnen zijn.”

Voorbeelden

Zo zou je een lading boeken op de eerste pagina kunnen voorzien van de naam van de lezer en zou het voorwoord in een catalogus gericht kunnen zijn aan de ontvanger. En dat tegen lage variabele kosten.

Door slim om te gaan met data, kunnen bedrijven tevens aan de slag met gesegmenteerde communicatie. Denk aan de succesvolle ‘share a coke’ campagne van Coca Cola, waarbij flesjes Coca Cola werden bedrukt met de 200 meest populaire namen. Of bijvoorbeeld brievenbusreclame; die folders zouden geheel op de ontvanger afgestemd kunnen worden. Dankzij VDP zou je alleen die acties op jouw deurmat kunnen krijgen, die voor jou relevant zijn. En dat op één A4tje in plaats van 16 pagina’s. Dat maakt de attentiewaarde en effectiviteit van de reclame-uiting niet alleen hoger, maar bespaart ook flink wat papier. Bepaalde toepassingen die vroeger niet te betalen waren, zijn dankzij VDP binnen handbereik.

Onze unieke printlijn zorgt voor kostenbesparing, snelheid, efficiëntie en flexibiliteit

Maarten Plug van Canon: “De printlijn die we samen met Andi neergezet hebben is uniek. Doordat we twee Canon inkjetprinters hebben gecombineerd met een enorm stuk nabewerking van Müller Martini, komt Andi zonder extra handelingen van een blanco rol papier tot een kant en klaar eindproduct. Doordat veel tijdrovende handelingen opgevangen worden door de machine, kan wat vroeger twee weken duurde nu in 24 uur aangeleverd worden. Dat maakt het printproces veel flexibeler.”

“Klanten hoeven geen grote voorraden meer te houden, waardoor ze ook minder weggooien. Voorheen werden bijvoorbeeld handleidingen in pallets tegelijk afgenomen en was de handleiding al verouderd voor de bulklading op was. Hetzelfde geldt voor brochures en productcatalogussen. Dankzij on demand printen kan de klant Andi simpelweg een up-to-date printopdracht sturen wanneer het nodig is en deze razendsnel in huis hebben. Minder handelingen, lagere kosten, geen (deel)voorraden meer en nauwelijks verspilling. Slechts snellere en actuelere communicatie van uitstekende kwaliteit.”

Meer weten wat VDP concreet voor jouw bedrijf kan betekenen?

Ben jij na het lezen van dit artikel benieuwd geworden wat onze inkjet en VDP techniek voor jouw bedrijf kan betekenen?
Neem dan contact op met onze salesmanager Jos Driessen via
+31 (0)6 18 20 95 48 of jos.driessen@andi-printsolutions.com