Waarde van print in digitale wereld

De waarde van print in een digitale wereld

Als je om je heen kijkt zie je hoe de wereld in sneltreinvaart digitaliseert. Advertenties komen via streamingdiensten zoals Spotify de huiskamer binnen. Het nieuws lezen we steeds vaker op een tablet of onderweg via social media en via digitale nieuwsbrievenen in onze mailbox blijven op de hoogte van alles wat ons interesseert.

Persoonlijk en relevant voor meer omzet en loyale klanten
Voor bedrijven biedt digitalisatie kansen om eenvoudig en via steeds meer kanalen met klanten te communiceren. Je realiseert het je wellicht niet maar dagelijks zie je zo’n 400 reclame-uitingen, via allerlei media, voorbij komen! Om aandacht te blijven trekken is persoonlijke communicatie met relevante informatie die je op het juiste moment verstuurd voor bedrijven daarom ontzettend belangrijk. Pak je het goed aan, dan kun je rekenen op een hogere omzet én loyale klanten wat deze infographic mooi laat zien.

Infographic-de waarde van print

Bron: www.digitaal.pondres.nl/communicatie-is-maatwerk/

 

Stop vandaag met hagel schieten
Als je onlangs een nieuwe auto hebt gekocht, zit je uiteraard niet te wachten op allerlei aanbiedingen van nieuwe modellen. Veel liever ontvang je een aanbod voor een nieuwe autoverzekering waarmee je goedkoper uit bent. 40-plussers doe je geen plezier met reclame voor babyvoeding. En is iemand net een weekend weg geweest naar Berlijn, heeft het geen zin om een week later hotelaanbiedingen in deze stad toe te sturen. 

Commercieel scoren met Big data en Precision Marketing
Het lijkt dus logisch dat hoe meer je van jouw klanten en prospects weet, hoe beter jij kunt inspelen op persoonlijke wensen en behoeften. Met Precision Marketing en door slim gebruik te maken van big data kun je voorspellen welke klanten, op welk moment een bepaald product of dienst zullen afnemen. Dat is handig want op die manier kun je een gerichte campagne opzetten. Want zeg nu zelf, niets is zo irritant om het zoveelste e-mailtje, kaartje of folder te ontvangen waar je als consument eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

De waarde van print
In een vorig artikel hebben we je uitgelegd hoe drukwerk jouw boodschap beter kan laten opvallen. Direct marketing, online maar vooral als print via de brievenbus, is een uitstekend midden voor bedrijven om gericht met scherp te schieten. Dit blijkt ook uit Amerikaans onderzoek van de Direct Mail Association. Is de gemiddelde respons op e-mailings slechts 0,12%, de printvariant van direct marketing kan rekenen op een respons van 4,4%. Kies je voor een combinatie van papier met andere (digitale) kanalen, zoals persoonlijke landingspagina’s en mobiele marketing, dan lopen deze cijfers alleen maar op.

Meedenken en adviseren in maatwerkoplossingen
Wanneer je overweegt om direct marketing in te zetten wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke conversie behalen. Hoe personaliseer je jouw boodschap en zorg je voor echte attentiewaarde en op welke dagen kun je het beste deze mailing versturen? Allemaal belangrijke aandachtspunten waar wij graag samen met je over nadenken en een oplossing op maat voor creëren.

Bronnen: Werktrends en Pondres